Onze merken

Pieterszoon

Hoe ga je om met het grote verlangen naar mooie leren tassen en schoenen? Door het starten van een eigen leren tassenmerk! Zo dachten de twee zussen Jennifer en Cher Pietersz in 2011. Pieterszoon is een merk dat zich specialiseert in handgemaakte, leren tassen. Doordat de tassen handgemaakt worden, blijft de kwaliteit hoog.

Zodiezijn

De makers van Mooi door mij hebben een (verstandelijke) beperking. Voor de dagbesteding in een zorginstelling is apparatuur en kennis van ambachtelijke technieken aanwezig. Van duurzame materialen als klei en papier worden producten gemaakt waar je de hand van de maker in ziet.

Keith Brymer- mokken

De Bucket Mug is het allereerste ontwerp van Keith Brymer Jones. Deze mok is gemaakt van wit porselein en de tekst is met de hand ‘gestempeld’. Zijn ontwerpfilosofie is simpel. Hij wil graag stijlvolle en toch eenvoudige producten creëren, die een lust zijn voor het oog. Nu nog altijd maakt hij prachtige en unieke keramieke producten.

Jéh Jewels

Jéh Jewels is een merk van Nederlandse bodem. Jéh Jewels komt uit Maasland. De plek waar moeder en dochter inspiratie vinden voor het ontwerpen van de ambachtelijke en tijdloze sieraden. Allemaal met de unieke signatuur van Jéh Jewels: authentiek, stijlvol en duurzaam. En – heel belangrijk – met een groot draagcomfort. Wij verkopen de gehele collectie van dit prachtige merk!

Sjaal met verhaal

Sjaal met verhaal is ontstaan nadat oprichtster Inge na haar vakantie in Nepal wat cadeautjes had meegenomen voor het thuisfront. De producten van Vilt vielen zo in de smaak dat ze besloot om er meer mee te doen.

Kinta

Kinta is leverancier van bijzondere interieurproducten uit Kenia en de Filippijnen. ‘Wij produceren al vijfentwintig jaar hoogwaardig, duurzaam en sociaal verantwoord. Ondermeer houten gebruiksvoorwerpen voor op tafel, in de keuken en meer algemeen het interieur. Onze producten zijn waar mogelijk gemaakt van hergebruikte materialen en worden volledig in samenwerking met lokale leveranciers ontwikkeld en geproduceerd. Alle medewerkers krijgen eerlijk betaald voor hun werkzaamheden. Wij bezoeken onze producenten een paar keer per jaar om de samenwerking doorlopend op peil te houden.’

Madat

Madat is een fair trade sieraden en lifestyle merk, dat het werk van plaatselijke ambachtsmensen support, door middel van design. Het werd in 1996 opgericht door Wim Klawer en Ellen Koot vanuit de wens om mooie fair trade-producten te maken met behulp van traditionele, aloude vaardigheden en lifestyle geleid design.

&K Design

&klevering is opgericht in 1992 en door de jaren heen uitgegroeid tot een smaakvol, origineel en herkenbaar woonaccessoires label.

Fairtrade

Fairtrade helpt boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden een betere plek te verwerven in de handelsketen, zodat ze kunnen leven van hun werk en kunnen investeren in een duurzame toekomst. Fairtrade is zowel een keurmerk als een wereldwijde beweging.

Koda

Koda Amsterdam maakt unieke haute-couture-accessoires die zijn gemaakt van materialen die overblijven. Bijvoorbeeld: het snijafval van meubelstoffen en gordijnstoffen.Verschillende stoffen worden elke dag overgeslagen. Dat maakt elk koda stuk anders. Uniek. Net zoals jij.

Zimbabwe-fairtrade

Het bedrijf heet Amandla, dit betekent in zuidelijk Afrika “kracht, vermogen tot”.
Dit is precies wat Amandla wil zijn: mensen in hun eigen kracht laten staan en laten groeien. Amandla doet dat door een langdurige fair trade handelsrelatie op te bouwen en te onderhouden met producenten van serpentijn beelden

Jurianne Matter

De liefde voor de natuur is Jurianne Matter haar grootste inspiratiebron en dat is te zien in haar werk!  “Een product is voor mij pas echt mooi als het met respect voor natuur en mens tot stand gekomen is”.
De papieren creaties zoals zijn in Nederland geproduceerd en helemaal eco-vriendelijk.

Marieke Jacobs

De collectie bestaat uit minimalistische ontwerpen met een heldere vormentaal en elegante kleurencombinaties. Marieke Jacobs werk niet met seizoenscollecties dus het hele jaar door worden er nieuwe ontwerpen of kleuren toegevoegd aan de altijd groeiende collectie. Elk stukje leer wordt benut en er wordt niets verspild uit respect voor het materiaal.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven