Liene & Co

0105913651

Alles wat je moet weten over Aleppo Zeep

WAT IS ALEPPO ZEEP?

De geschiedenis van Aleppo Zeep gaat meer dan duizend jaar terug en vindt zijn oorsprong in Aleppo, een stad in het noordwesten van Syrië. Duizenden jaren geleden was de zeep één van de belangrijkste handelsgoederen van deze stad. Het recept en de vervaardigingsmethode van Aleppo Zeep is al die jaren hetzelfde gebleven en de zeep wordt vandaag de dag nog steeds op traditionele wijze gemaakt. De zeep bevat geen chemische toevoegingen, kleurstoffen en conserveringsmiddelen. De enige ingrediënten van Aleppo Zeep zijn biologische olijfolie en biologische laurierbesolie in verschillende verhoudingen.

Doorgaans bevat Aleppo Zeep 2% tot 40% biologische laurierbesolie. De rest is biologische olijfolie. Hoe meer laurierbesolie Aleppo Zeep bevat, hoe duurder de zeep. Dit is omdat laurierbesolie kostbaarder is dan olijfolie. Aleppo Zeep is een 100% natuurlijke zeep en is te gebruiken voor de dagelijkse reinig van je gezicht en lichaam.

HOE WORDT ALEPPO ZEEP GEMAAKT?

Aleppo Zeep wordt al sinds zijn oorsprong op dezelfde, traditionele wijze gemaakt. Elke familie gebruikt zijn eigen recept en vervaardigingsmethode, maar wat er over het algemeen gebeurt, is dat biologische olijfolie en biologische laurierbesolie worden gemengd met loog en vervolgens verhit totdat er zeep ontstaat.

De zeep wordt in blokken gegoten, gestempeld met het logo van de zeepmaker en vervolgens zes tot negen maanden gedroogd. Naarmate de zeep droogt, krijgt de buitenkant van de zeep een mooie bruine kleur, terwijl de binnenkant diepgroen blijft.

WAAROM IS ALEPPO ZEEP ZO’N GOED PRODUCT?

Aleppo Zeep is zo’n milde, hydraterende en natuurlijke zeep dat de zeep voor volwassenen, maar ook voor kleine kinderen, baby’s en zelfs huisdieren gebruikt kan worden. Aleppo Zeep verfrist de huid, maar droogt de huid niet uit. De natuurlijke zeep is heel populair, omdat het een krachtig zuiverende en tegelijkertijd regenererende werking heeft. Aleppo Zeep reinigt je huid effectief, maakt je huid zacht en soepel en voorkomt vroegtijdige huidveroudering.

Aleppo Zeep kun je als shampoo gebruiken om je haar te wassen. Veel commerciële shampoos bevatten kunstmatige toevoegingen en kleurstoffen die je haar droog en dof maken. In het begin bij het gebruik van Aleppo zeep zal het wennen zijn. Je haar zal namelijk wat stijf aanvoelen. Dit komt omdat je haar moet wennen aan de 100% natuurlijke shampoo. Geef Aleppo Zeep een paar weken de kans en je zult het verschil merken.

Heb je last van puistjes of onzuiverheden? Gebruik dan dagelijks Aleppo Zeep, de zeep is een natuurlijke oplossing tegen puistjes. Aleppo Zeep heeft een krachtige reinigende en regenererende werking. Aleppo zeep zuivert tot diep in de poriën, waardoor deze minder snel verstopt raken. Je huid wordt gevoed, ondersteund en vindt z’n kracht terug.

Je kunt Aleppo Zeep zelfs als tandpasta gebruiken. Aleppo Zeep is compleet natuurlijk en reinigt je tanden op een grondige manier. De zeepachtige smaak is wel even wennen als je Aleppo Zeep als tandpasta gebruikt, maar je zult verstelt staan van het resultaat. Je tanden zullen schoner zijn en witter worden. Je merkt het al na een aantal weken wanneer je Aleppo Zeep voor je tanden gebruikt. Veel mensen denken dat fluoride nodig is in een tandpasta om hun tanden te reinigen en beschermen, maar dit is niet waar.

WELKE KLEUR HEEFT ALEPPO ZEEP?

Aleppo Zeep heeft aan de buitenkant een goudbruine kleur en is van binnen mooi groen. De bruine kleur ontstaat tijdens het drogen van de Aleppo Zeep. Omdat de zeep op traditionele wijze wordt gemaakt en alleen natuurlijke ingrediënten bevat, kan elk stuk zeep net een andere kleur en vorm hebben.

Nieuwsgierig geworden naar de Aleppo zeep? Neem dan een kijkje op onze site of in de winkel!